El Nan

El Nan
El Nan

divendres, 8 de gener del 2016

Roy Batty



Avui s’ha “iniciat” Roy Batty, número de sèrie N6MAA10816. Roy és un replicant (esser creat mitjançant enginyeria genètica) de combat per a us militar amb categoria Mental-A, i com tots els models Nexus-6 ha estat enviat a la vigilància de les colònies exteriors.
Però aviat Roy destacarà per la seva excepcional intel·ligència, desenvoluparà emocions i liderarà una revolta que el tornarà a la Terra, planeta que els Nexus-6 tenen prohibit trepitjar, a la recerca de respostes.
Fins al moment els Nexus-6 són els replicants més perfectes creats per la Tyrrel Corporation, i la seva identificació com a tals només és possible gràcies a l’ús del test de Voight-Kampf, una mena de polígraf utilitzat per personal especialitzat de la policia encarregats de “retirar” (eliminar) els replicants que tornen a la Terra.
A finals del 2019, Roy Batty i tres replicants més -Leon Kowalski, Priss Straton i Zhora Salome -  s’infiltraran pels controls d’entrada al nostre planeta, s’interpel·laran sobre temes existencials que la humanitat porta anys sense resoldre i intentaran trobar respostes a la seva principal preocupació: quan els hi queda de vida.
Conceptes com el del fill pròdig, la mort, matar al pare, qui som, d’on venim, o a on anem, assaltaran la ment dels replicants i molt especialment la de Roy Batty que després de conèixer la seva obsolescència programada matarà al seu creador. Finalment, al novembre de 2019, a les dependències de l’edifici Bradbury, a Los Angeles, s’enfrontarà a Rick Deckard (ID número B-263-54) que intentarà “retirar-lo”.
Deckard estarà a punt de sucumbir davant la superioritat de Roy, però donat l’immediat final programat del replicant, aquest optarà per salvar-li la vida, i llençarà al vent la més mítica de les frases que hagi deixat anar mai cap replicant:
"Jo he vist coses que vosaltres no us creuríeu. Naus d’atac en flames més enllà d'Orió. He vist raigs-C brillar en la foscor prop de la Porta de Tannhäuser. Tots aquests moments segur que s’esvairan en el temps com llàgrimes en la pluja. És hora de morir."
Tot un resum de l’existència humana.

Alerta al proper aniversari del 12 de gener.