El Nan

El Nan
El Nan

divendres, 17 de maig del 2013

La virreina i la División Azul



La ínclita virreina del govern espanyol que tenim la sort de gaudir a Catalunya, ahir se li va tornar a veure el llautó. Ja sabem de la seva capacitat provocadora envers a tot allò que sigui català, però condecorar a uns membres de la División Azul que van lluitar a favor de Hitler, o sigui, al costat dels nazis ha acabat per demostrar que l’extrema dreta cada dia està més vigent a les files del PP.
Només cal fer un repàs als il·lustres cognoms de molts del dirigents del Partit Popular. No fa falta ser molt espavilat per adonar-sen que molts d’ells coincideixen amb els de velles glories del franquisme (Fraga. No cal anar més lluny). I és que la transició no es va fer bé i ara que manen amb majoria absoluta a Madrid ens ho refregant cada dia per la cara. Tot gracies a aquesta pseudodemocràcia que tenim i que ells van teixint. De totes maneres, ni hi ha dubte que les actituds d’aquesta senyora alimenten l’independentisme, i això ens va molt bé.
Però con que la felicitat diuen que no pot ser completa, m’imagino la cara que se li ha quedat a la Marimòbil d’Espanya, quan desprès d’arribar al preorgasme llegint la reacció dels partit catalans que demanen la seva dimissió, s’ha assabentat de la mort del general argentí Videla. Pobra dona, quina estroncada.
Però, com va dir aquella correligionària seva de Valencia: ”Que se jodan”. L’un i l’altra.