El Nan

El Nan
El Nan

dimecres, 16 de març del 2011

Els favors es paguen

Una vegada més la comunitat internacional ha tornat a donar proves de la seva ineptitud. Això no seria cap novetat si no fos perquè d’aquesta decisió en depenen les vides d’uns quants milers de persones. Després d’animar al poble libi en la seva revolta contra Gaddafi, els països occidentals ara l’han deixat sol, cosa que ha envalentit al esperpèntic coronel que hores d’ara està avançant ràpidament cap a Bengasi, la ciutat on va començar la revolta del poble demanant drets democràtics.

Només Estat Units, Gran Bretanya i França han estat partidaris d’ajudar als revoltats, això si, amb el consentiment de l’ONU, un altre organisme que ens té acostumats per la seva ineficàcia. I és que mentre funcioni el dret de veto dins del Consell de Seguretat, sempre serà molt difícil el prendre decisions.

Els països del G-8, reunits aquest dies, han posat de manifest la seva falta de capacitat per donar una solució al problema de Libia. Alemanya ha estat una de les més contraries a intervenir en el país nord-africà, potser és perquè la senyora Merkel ha de pagar algun favor al dictador libi. Quan Gaddafi guanyi aquesta guerra i torni la repressió que l’ha mantingut al poder durant 42 anys, els que ara han girat la cara als demòcrates, segurament diran que no s’ho esperaven o senzillament intentaran distreure l’atenció cap a altres temes més banals.

Quina opinió tindran, dels polítics occidentals, els demòcrates del nord d’Africa?

Hi ha gent que quan se l’hi tanquen totes les opcions només coneixen el recurs de la violència. Aleshores serà quan la senyora Merkel i d’altres s’estranyaran.