El Nan

El Nan
El Nan

dijous, 8 de setembre del 2011

No perdem més el temps

No sé fins quan a de durar tot aquesta merda espanyolitzadora –utilitzant la mateixa terminologia que una vegada va fer servir en Vidal Quadras referint-se als catalans—però sospito que en vistes als resultats electorals que s’esperen la cosa no ha fet més que començar.  El PP ja pot anar dient que necessita CiU per governar, que si treu majoria absoluta no sols deixarà de parlar català en la intimitat si no que enviarà la Guardia Civil a les escoles per controlar que es parli “la lengua del imperio”.
Una vegada CiU ja va cometre l’error de pactar amb el PP, i així l’hi va anar. Fa pocs mesos, després de les autonòmiques, i després de vuit anys de travessia del desert, CiU s’ha estat donant de nou el bec amb la senyora Sánchez Camacho, i aquesta, cada vegada que ha tingut oportunitat, els hi ha demostrat qui és i per què està.
És clar que el ressentiment que el PSOE de Catalunya té contra CiU és gran i això impedeix que puguin arribar a acords. Tanmateix, la submissió dels socialistes a les directrius de Madrid, fa que les diferències entre aquest i el PP siguin mínimes. Potser si algun dia els socialistes catalans es decidissin a posar el que no sona sobre la taula i formessin el famós Grup Parlamentari Català, podrien actuar d’una altra manera.
El cas és que estem com estem, i mentre els polítics ho vulguin continuarem així. Hi ha partits que demanen que la gent surti al carrer a protestar. Altres que s’enviïn cartes i telegrames als jutges, etc...però el problema només té una solució: la independència.
De que va servir la manifestació del 10 J del 2010?. A Espanya l’hi rebufa el que fem els catalans, només ens volen pels calés. Moltes vegades sembla que els polítics d’aquí vagin amb el lliri a la ma. Un poble que necessita que les lleis funcionin segons la interpretació que en fa un altre, no pot anar bé. I mentre estiguem a Espanya això anirà així, ja que el seu nacionalisme opressor no els permet veure més enllà.
Insubmissió ja, d’entrada, i independència el més aviat possible. O cal esperar a veure si el PP, amb la seva majoria absoluta ens concedeix el pacte fiscal? No perdem més el temps.