El Nan

El Nan
El Nan

dimecres, 1 de febrer del 2012

Torna la "Formación del Espíritu Nacional"

Temps els hi ha faltat als del PP per retirar l’assignatura d’Educació per la Ciutadania i canviar-la per un altra que es dirà “Valores constitucionales” o alguna cosa així. Diuen que d’aquesta manera no s’adoctrinarà als nens. Que així tindran més llibertat. Segurament serà la mateixa llibertat que volen donar a les dones per decidir si volen interrompre el seu embaràs o no.
Ja m’imagino els capítols d’aquesta nova matèria: “El buen español”, “La bandera”, “La Carta Magna: un tesoro”, “El concepto de Patria”, “La unidad nacional”, “Estado e Iglesia, un binomio perfecto" i per acabar dos apartats de gran importància: “Grandes hombres de la historia de España”(Don Pelayo, Guzmán el Bueno, El Cid, los Reyes Católicos, Felipe V, Moscardó, Millán Astray, Franco, Fraga, Aznar...), i un altre: “Gloriosas gestas españolas” (Covadonga, El cerco de Sagunto, El Alcázar de Toledo, La batalla del Ebro, La liberación de Perejil, etc.).
Tot això en front d’una assignatura que el que promulgava era la igualtat de tothom, fos quin fos el seu color de pell, les seves creences o la seva classe social, o sigui, el que diu la Declaració Universal dels Drets Humans.
Però clar, que es pot esperar de la gent que vol posar a la presó als que intenten esbrinar els crims de guerra del franquisme?