El Nan

El Nan
El Nan

dijous, 12 de desembre del 2013

L’única possibilitat de romandre a Espanya és fent el referendum



Com era d’esperar, a poc de saber-se la data i les preguntes de la consulta per al Dret a Decidir, els mitjans i polítics de costum han començat a vomitar bilis. Això ja ho sabiem, el que no sé és per què estan tant nerviosos si tots acaben dient que la consulta no es farà. Clar que tampoc esperaven que els partits catalans es posessin d’acord amb quina havia de ser la pregunta.
Un altre motiu que els preocupa és la “falta de democràcia dels polítics catalans que  volen aixeca una frontera amb els espanyols i trencar la convivència a Catalunya”. Primer, que hi ha més demòcrata que preguntar a la gent que vol ser i ha on vol anar. Segon, segurament si durant tants segles de domini espanyol la seva actitud hagés estat un altra vers Catalunya, ara no tindrien aquest problema.
Personalment crec que aquest problema el tenen més ells que nosaltres. Poden no donar permís per fer el referèndum, poden apel·lar al Tribunal Constitucional (nomenat per ells), poden fer el que vulguin per impedir que la gent s’expressi lliurament, però que desprès no s’estranyin quan, veien que no es pot votar, s’acabi declarant la independència unilateralment. Deixant votar potser tinguin alguna possibilitat.
I per als d’aquí una pregunta: Que significa exactament ser un estat sense independència? Continuar lligats a Espanya? No gràcies, ja n’hem tingut prou.