El Nan

El Nan
El Nan

dilluns, 10 de gener del 2011

Els talibans del Tea Party

“El meu sincer condol a la família de la congressista Giffords i de les altres víctimes. Resarem per a ells, per la pau i la justícia”, amb aquestes curtes i hipòcrites paraules es referia Sarah Palin, la líder del fanàtic i extremista Tea Party, a la matança de Tucson (Arizona). Potser si en aquesta mateixa web no hi hagués figurat un mapa assenyalant amb una diana als congressistes demòcrates, o no s’haguessin publicat anuncis als diaris, com el del 6 de desembre passat que deia: “No fallis per la victòria de novembre. Ajuda a treure del mig a Gabrielle Giffords. Dispara una automàtica M 16 per a Jesse Kelly (candidat del Tea Party)” , ara no s’hauria d’estar resant per ningú.


No sé s’hi en aquell país existeix alguna llei que castigui la inducció al delicte o l’apologia de la violència. Suposo que si, i si és així, en aquest moments diversos membres del feixista Tea Party haurien d’estar a la presó. Tots aquest energúmens que es creuen en possessió de la veritat absoluta i per això volen salvar-nos, haurien d’estar més vigilats, i per tant, almenys tancats en una clínica mental, privada clar, que no costi calés als contribuents. Aquí per menys han engarjolat a gent.

Clar que quan un personatge com en Jared L. Loughner, refusat per diverses escoles i també per l’exèrcit donada la seva personalitat conflictiva, pot comprar un arma és que alguna cosa no marxa bé. I aquesta no és una qüestió de qui autoritza la vende d’armes, si no dels mecanismes que regulen el control per obtenir-les. Els Estats Units es gasten milions de dòlars per protegir-se contra un terrorisme exterior, moltes vegades exagerat, i en canvi cada dia moren 30 persones per armes de foc dins del seu territori.

Quan s’ajunten les incitacions a l’odi amb elements pertorbats com en Loughner, fruit d’una societat immersa en la paranoia de la por que l’hi han inculcat els seus dirigents durant dècades, passen coses així.

Que pensarien tots els inductors d’aquests assassinats, que son els membres del Tea Party, si un dia al sortir de casa seva son tirotejats amb companyia dels seus fills? També resarien tant?.