El Nan

El Nan
El Nan

divendres, 14 de gener del 2011

Més Tribunal Constitucional

La presidenta del Tribunal Constitucional, Maria Emilia Casas, en l’acte de presa de possessió del nou president (en funcions encara) d’aquest organisme, va retreure als polítics la mala imatge que havien donat al tribunal ja que no l’havien renovat a temps i no s’havia nomenat el dotzè magistrat, mort feia anys, o sigui, que aquest tribunal està incomplert.


Al marge de que gran part de la culpa és dels partits politics, si la cosa estava tan mal feta i ells ho sabien, haguessin pogut dimitir i així s’haurien estalviat les crítiques. Però ja se sap que aquí no dimiteix ningú.

De totes maneres no entenc varies coses. La primera és perquè es va trigar quasi quatre anys a dictar la sentència de l’Estatut. Si el tribunal estava en funcionament havien de fer la seva feina, no? Per què per anar a veure “corridas” si que tenien temps.

Un altra és la possible il•legalitat de la sentència emesa. La mateixa Maria Emilia Casas va reconèixer que tots aquests fets posaven al TC fora de la Constitució Espanyola, o sigui, que el tribunal va dictar sentència saben que era inconstitucional. Hi això no és prevaricació?.

Després d’escoltar tot això, els que sempre tenen la Constitució a la boca no l’han obert, i els altres tampoc. És que hi ha por a dir les coses? Ara mateix haurien d’estar caient recursos contra la sentència de l’Estatut per tot arreu, per part del partits polítics catalans i especialment del que està governant. No n’hi ha prou en dir que no s’acatarà el dictamen del Constitucional. S’ha d’actuar, i si les sentències de TC no es poden recorre, s’ha d’anar a instancies internacionals. O es que hi ha un pacte per no traspassar certes línies vermelles per tal d’anar mantenint la paradeta?. Doncs moltes vegades això es el que sembla.