El Nan

El Nan
El Nan

dimecres, 23 de febrer del 2011

TV3, Canal 9 i el govern de Camps

Si algú creu que les converses entre Artur Mas i Francisco Camps serviran per a què TV3 es pugui veure al País Valencià, va molt equivocat. Al PP de Valencia no li interessa per a res solucionar aquest tema, tot al contrari.

D’una banda els valencians es donarien compte de la poca qualitat i professionalitat de la seva televisió autonòmica. Que m’expliquin quin és el reconeixement internacional a aquesta cadena?. Quans programes de producció pròpia han estat premiats?. D’altra coneixerien, de manera menys sectària, les implicacions dels seus governants amb els casos de corrupció que els esquitxen, i clar, això no interessa.

Però no només això. També perdrien una bona oportunitat d’anar contra tot allò que és català, no fos cas que els seus súbdits es donessin compte que entenen perfectament una televisió que els hi arriba de Catalunya i poguessin pensar que el català i el valencià són la mateixa llengua.

En el camp de la reciprocació ja fa temps, des de l’època del conseller Tresserras, que TV3 manté un canal lliure per a què pugui ser utilitzat per la televisió valenciana (Canal 9), però és la Generalitat Valenciana la que no vol aprofitar-lo. Avui, el ministre del ram, ha dit que aquest és un tema que no depèn de Madrid, i que han de solucionar les dues comunitats autònomes, o sigui, el contrari del que sempre ha dit Francisco Camps. És per això que crec que de res serviran les converses quan des de sempre s’ha vist que el que falta és voluntat política per arreglar les coses.