El Nan

El Nan
El Nan

dilluns, 2 de maig del 2011

Si s’acabés ETA, de que parlarien els polítics

El Tribunal Suprem, al igual que el Constitucional al seu dia, ha tornat ha engruixit la seva pàtina democràtica una vegada més. La decisió de declarà il•legals les llistes de Bildu ha demostrat que l’única democràcia que segueixen és la dels dos partits majoritaris que són els que els han triat. Una democràcia feta a la seva mida.

Els abertzales bascs ja s’han deuen haver adonat que presentin les llistes que presentin, mai els hi aprovaran. Per al PP i al PSOE, qualsevol cosa que no faci pudor a nacionalisme espanyol no els hi interessa. Sempre trobaran una persona de les llistes que coneix a un altra que compra en una botiga de la que també és client el pare d’un noi que va estar empresonat per tenir relació amb ETA. Per tant ja està provada la relació amb els terroristes.

Quan a les enquestes, que fa el mateix govern, el tema del terrorisme apareix a la sisena posició per sota de la situació econòmica, l’atur, la inseguretat ciutadana, la vivenda, etc., de les qüestions que preocupen a la gent, a els polítics només els hi interessa parlar d’ETA. Segurament és per què no tenen solució per els altres temes.

Al PP, especialment, ja fa temps que sembla que no l’hi interessi acabar amb el terrorisme d’ETA, i al PSOE l’hi va al darrera per demostrar que a patriotes no els guanya ningú. Imaginem-nos un escenari sense ETA. Segurament obligaria als polítics a buscar solucions als temes que preocupen a la societat i això no és gens fàcil ja que obliga a pensar.

Es un tema que ve de lluny, de la Llei de Partits, una llei que esta en el límit de la democràcia i la tant esmentada “Constitución Española” que tan estimen aquest dos partit. Aquesta llei presenta tals dubtes que països amb més tradició democràtica mai l’hagessin aprovat. És que no hi ha cap partit amb prou collons per portar-la als tribunals internacionals? Es veu que no. Prefereixen deixar sense votar a una gran part de la població basca. Ah, després s’estranyen quan passen certes coses.