El Nan

El Nan
El Nan

dimecres, 6 de juliol del 2011

El PSOE de Catalunya i la realitat social

Primer van perdre la Generalitat, després una gran majoria dels ajuntaments on governaven. Ara es preveu una nova derrota a Catalunya, en les properes eleccions generals, però ells continuen igual. Fins a les municipals sempre han votat el que els hi ha manat el PSOE espanyol. Des de aleshores, i després d’aconseguir els pitjors resultats de la seva història a Catalunya, continuen igual.
Els del PSOE de Catalunya han seguit fem el que els manen des de Madrid. Han votat no als fons que ens deu l’Estat governat per ells, no a l’oficialitat del català a la Unió Europea, no a la petició del concert econòmic per Catalunya, etc..., i quantes coses faran més. Després s’estranyen dels resultats electorals.
El mateix Iceta va dir ahir ”Si un dia entenem que s’ha de tallar amb el PSOE, la pregunta serà si té sentit seguir a Espanya”. Doncs no sé a que esperem per fer-se la pregunta i a contestar-la. Si triguen gaire potser no arribin a temps.
Una proba més de que els polítics quasi sempre van a remolc de la realitat social, i això va per quasi tots, és que aquesta mateixa qüestió ja fa temps que se l’han plantejada milers de ciutadans de Catalunya, només cal veure els resultats de l’última enquesta del CEO. Se l’han plantejada i també l’hi han donat resposta. Resposta a la que també ajuda l’última llei que ha aprovat la Unió Europea en matèria d’etiquetatge, que posa en mans del govern espanyol la decisió d’etiquetar només en català. Ja sabem com acabarà això.
La llei que regeix a la UE diu que no és pot tenir accés a tota una sèrie de drets si no es compta amb un estat propi, per tant l’única solució a tots aquest temes és la independència, i aquesta no es vindrà donada mai per Madrid, s’haurà de prendre unilateralment. És l’única solució.