El Nan

El Nan
El Nan

dimarts, 12 de febrer del 2013

El Partit Popular, hereu del "espiritu del 12 de febrero"



Un dia com avui de 1974, el aleshores president de l’últim govern de Franco, Carlos Arias Navarro, va pronunciar un discurs tímidament aperturista que, entre altres temes, semblava que obria una porta als partits polítics (que no es podien acollir a aquest nom i s’havien d’anomenar associacions polítiques, a més de reunir altres condicionants pràcticament impossibles), però això si, havien d’estar  dins del marc del “Movimiento Nacional”. En definitiva, una espècie de comèdia d’ambigüitats  aperturistes amb vistes a la propaganda exterior de la que no s’entenia res. Això és el que es coneix com el discurs del “Espiritu del 12 de febrero
Pel que sembla, alguns ho van tenir molt clar. Crec que va ser el bisbe de Cuenca, Guerra Campos, un dels guardians de les essències cristianes d’occident, que va dir “ha sido un discurso claro, conciso y esclarecedor”. Més tard, aquest mateix personatge, junt amb d’altres de l’anomenat “bunker”, van acabar amb el poc que representava aquest “espiritu”.
Han passat molts anys i en molts aspectes estem quasi igual, immersos en una pseudodemocràcia que ja els hi va be als dos grans partits espanyols, especialment al Partit Popular, que acull la practica totalitat dels hereus d’aquella època.