El Nan

El Nan
El Nan

dilluns, 20 de desembre del 2010

Calen noves vies

No s’aguanten els arguments de la dreta espanyolista (PP, Ciutadans i segurament alguns del PSOE que també ho pensen però no s’atreveixen a dir-ho) quan exigeixen que no s’adoptin actituds sobiranistes i que s’acati la sentència del Constitucional. Qualsevol altre plantejament el qualifiquen d’antidemocràtic.


I jo em pregunto: Què és més democràtic? La sentència d’un tribunal aliè a aquest país, desprestigiat per la seva forma d’actuar, i caducat, ja que havia d’haver estat renovat feia anys, o la voluntat d’un poble que majoritàriament va votar un Estatut.

Jo creia que la democràcia es basava en acceptar el que decidia la majoria. Bé, doncs sembla ser que no. Les dretes reclamen que el que vol la gent és que ara no es parli d’aquests temes. Potser si la gent volgués això els hagués votat a ells, però no ha estat així.

Una vegada més es demostra que mentre formem part de l’estat espanyol no tenim futur. Mentre que els punts de decisió, tant a nivell polític com econòmic, estiguin a Madrid, estarem lligats de peus i mans.

Ja son masses anys de bones intencions, de anar a fer pedagogia. “Hem d’explicar el que és Catalunya a la resta d’Espanya”, deia el president Pujol. Potser ja n’hi ha prou d’això. Ara calen altres vies, perquè no és que no ens entenguin, és que no ens volen entendre.