El Nan

El Nan
El Nan

dilluns, 4 d’abril del 2011

Retallades i mentides

Fa uns dies endarrere es va dir que la retallada de la Generalitat havia de ser d’un 10%, hi es va acceptar. Ara, amb un dels exercicis de funambulisme als que ens té acostumats el govern de Rodriguez Zapatero, el secretari d’Hisenda espanyol demana, de la nit al dia, que aquesta sigui del 20%. L’Artur Mas s’hi ha negat. No se s’hi això serà flor d’un dia o es mantindrà el pols amb el govern de Madrid, però de moment anem bé.

Una vegada més aquest canvi de criteri, aquesta vegada amb les xifres econòmiques, dona peu a que els ciutadans tinguin una total desconfiança amb el que fan els governants. Dona la impressió que cada vegada que van a pixar canvien de pensament, i ara es deuen haver recordat que han de fer un altre “sanejament” de algun banc o caixa perquè puguin tirar endavant després d’una desastrosa actuació financera (tot i la crisi, al 2010, la banca espanyola va guanyar més de 14.000 milions d’euros), o que han de pagar més subsidis i així fidelitzar el vot en les comunitats que tots sabem.

Crec que el president Mas, per una vegada, a estat en la línia de defensar els interessos de Catalunya que en tantes ocasions se l’hi havia demanat, sense tenir por al que diran. Si més no que diguin el que vulguin.

Tot això també ha servit per demostrar, un altra cop, que el PSC no existeix. Només cal veure el paperot que va fer l’exconseller Joaquim Nadal quan va acusar al conseller Mas-Colell de mentir sobre la nova petició de l’Estat i després va sortir publicada la carta en la que es proposava una pujada d’impostos a Catalunya per tal d’acomplir amb els objectius. Com sempre, el PSOE de Catalunya, sense cap criteri propi, s'ha ajupit i  ha acceptat cegament l’envestida del seu amo. Clar que això passa a tots el partits, però es nota més als que depenen de Madrid.

Segueixi així president Mas. Potser algun dia tindrà la confiança del meu vot.